top of page

Supermatch av F17 mot Munkedal!

23 maj 2022

Vilken spännande match av IK Rössö. Från total dominans i första halvlek till en tuff drabbning i andra halvlek där Munkedal/Svareborg sånär hade kommit ikapp.
3 fräscha poäng bärgade efer 5-4 seger. 2 av 2 vunna i serien. Grattis

Båda lagen startade i ett ursinnigt tempo och det stod tiidigt klart att inget lag skulle vika ner sig.
Rössö var dock starkast och hade en hög forechecking hela tiden. Rössös anfall och mittfält jagade Munkedlasspelarna som frustande hästar. Pressen var konstant och efter ca 20 minuter gör Emily R en snygg kroppsfint och kommer fri med målvakten. Målvaken touchar bollen men det ramlar in (1-0). Rössö tar över matchen allt mer och Munkedalsspelarna får inte vara ifred mer än några tiondel sekunder. Rössös backlinje med Wilma, Ellen, Simone och Julia L är helt vattentät. Julia Robertsson jagar alla spelare hon ser. Har vid matchens slut säkert sprungit ett par mil. Munkedal får inte en enda målchans i första halvlek. Ebba som spelar på topp stöter gång på gång mot Munkedals försvar och till slut rundar hon backen och får läge. Otagbart för målvakten. (2-0). Rössös 08or (Moa och Selma) går från klarhet till klarhet och ställer till mycket besvär för Munkedal. Ayla har mycket boll som ytter och slår en rad fina passningar snett inåt till anfallarna.
Rössö spelar bara bättre och bättre och i slutet av halvleken slås ett inlägg och efter ett par bollstudsar får Ghazal en tå på bollen och vi kan gå till halvtidsvila med (3-0). Ghazal visar igen prov på att vara på rätt ställe vid rätt tillfälle.
Inget tyder på någon vändning. Vi byter sida och får "uppförsbacke". Jo detta är ett faktum på Gustavsbergsplanen. En viss trötthet börjar smyga sig på. Efter ett fint anfall som började med att Emily kommer runt två försvarare på vänsterkanten så kan Ebba göra sitt andra mål för dagen (4-0). Efter ytterligare några minuter skadar sig Ellen och får utgå. Hoppas det inte är allvarligt.
Lite omdisponerinigar sker. Nu rullar Munkdal på i ett allt snabbare tempo och Rössö slår ifrån sig. Munkedal rullar in 4-1. Kort därefter har Julia L ett fint avslut på mål när hon avancerat ända upp från sin back-position. Målvakten räddar. Ingen fara, speciellt då Elina utökar till 5-1 efter att ha sprungit ifrån sin försvarare och gjort ett klassmål otagbart på målvaktens vänstra sida. Äntligen efter flera försök som stoppats med fällningar och bryska tacklingar. Pust, nu har Munkedal väl ingen chans med 20 minuter kvar. Svaret blir 5-2 efter en tilltrasslad situation. 5-3 snabbt därpå då en rensning av en hård boll blir till ett självmål. Ren otur. Med 5 minuter kvar kommer även 5-4 på ett inlägg och nick vid stolproten. Dagens snyggaste mål. Nu är det panik. Rössö slår ifrån sig och Munkedal jagar. Elina A i målet är påpasslig med långbollar från Munkedal som hon möter och rensar undan. Slutsignalen kommer som en befrielse.