14 aug. 2022

Rössö tar med tre poäng hem från Säffle.
IK Rössö dominerar matchen i 85 minuter.
Säffle reducerar på övertid i värmen.

I seriens fjortonde omgång är det dags för ny bortamatch. Säffle SK står för motståndet och matchen spelas på Sporthälla IP och naturgräs. Det är varmt, runt 30 grader och solen gassar hela matchen. I startelvan återfinns Rebecka Christensson och Anna Holmqvist. Rössö tar tag i taktpinnen och får sin första hörna (8). Säffles målvakt får ingripa minut (9) och gör en fin räddning minut (13) och bollen går till hörna. Det blir Stella Ullberg som inleder målskyttet med ett distinkt skott (17) och ger Rössö ledningen 0–1. I mitten av halvleken får lagen en välbehövlig vattenpaus i den tryckande värmen. Rössö skapar flera målchanser och hörnor. Säffles anfall (43) plockas ner av Mimmi Carlsbogård. Säffle gör sitt första byte (43) innan lagen går till halvtidsvila. Säffle får sin första hörna (47) och skapar oreda i Rössö straffområde (54) men gästerna reder upp situationen. Rössö får en frispark utanför straffområdet och Anna Holmqvist kan göra 0–2 (58). Rössö gör sitt första byte när Vanessa Hansson ersätter Alice Hell Johansson (65) och Säffle sitt andra byte (67) och minuten senare blir det vattenpaus. Båda lagen skapar hörnor och Rössö får sin sjätte hörna (76) som slås av Anna Holmqvist, dock resultatlös. Rössö gör sitt andra byte då Nadira Muminovic ersätter Stella Ullberg (79). Säffle får en frispark utanför straffområdet som Mimmi Carlsbogård får ta hand om (80). Nadira Muminovic har bara varit på planen 4 minuter innan hon med ett hårt skott kan göra 0–3 (83). Säffle får en frispark som slås av Ida Kjellman och tar i ribbans underkant. Efter diskussioner med AD assisterande domare dömer domare Joakim Pettersson mål 1–3 (85). Det blir ett spelavbrott och Anna Holmqvist ersätts av Ida Holmqvist och Rebecka Christensson ersätts av Lisa Malmeling (87). Säffle får sin fjärde hörna (91), och det döms straff på grund av hands. Ida Kjellman gör inget misstag och fastställer slutresultatet 2–3 på övertid 90+2. Hela Rössölaget jobbar för varandra i den tryckande värmen och kan resa hem med tre sköna poäng. Efter två bortamatcher väntar nu en hemmamatch mot Råda BK lördag 20 augusti klockan 15.00 på Fridhemsvallen. Startelva: Mimmi Carlsbogård, Rebecka Christensson, Malin Skoglund, Lisa Halldin, Evelina Persson, Alice Hell Johansson, Saga Fredgren, Vendela Stenberg, Anna Holmqvist, Emma Karnström, Stella Ullberg.
Ersättare: Sara Johansson, Ida Holmqvist, Lisa Malmeling, Vanessa Hansson, Nadira Muminovic, Thea Lehtinen