top of page

Referat F17: Orust FC - IK Rössö Uddevalla

1 maj 2022

Vilken kämpainsats av IK Rössö F17. Första seriematchen i nya F18-serien slutade med en 3-1 vinst mot Orust FC på bortaplan.
Detta skall ses i ljuset av att laget har haft en enda träningsmatch i år och tuffa förhållanden runt laget. En heroisk insats!

Coacherna Erik Bengtsson och Karl Fors hade äran att leda laget för dagen borta mot Orust FC.
Detta skulle visa sig vara mycket lyckat.
IK Rössö inledde på bästa sätt efter bara några minuter så kontrade starka Tuva Berneland in 1-0 på en snygg djupledsboll. Målvakten var chanslös.
Orust hade en stark press under första halvtimman och 1-1 målet kom rättvist i medvinden då Rössö inte lyckades rensa bort bollen.
Sakta men säkert jobbade Rössö sig in i matchen. Mot slutet av halvleken hade löpvilliga Elina J ett friläge efter att ha jobbat sig loss från sin försvarare. Målvakten gör en bra räddning. Flera pigga löpningar utefter vänsterkanten av våra inlånade 08or ställer till oreda för motståndarna.
I andra halvlek står det och väger. Under några minuter i inledningen är det mycket press mot Rössös mål. Elina Almén är inblandad i mycket. Både en reflexräddning som räddar Rössö samt en smäll i närkamp så att hon blir liggande. Efter lite omsorg är Elina A på benen igen och vi kan pusta ut.
Bara några minuter senare ser Julia Robertsson en lucka i mål och tråcklar in bollen (2-1). Orust får det allt tyngre och IK Rössö ser starkare och starkare ut. Alla jobbar för varandra och får krafter att gång på gång bryta motståndarens bollvägar. Backlinjen blir bara bättre och bättre och till slut så kan Clara Bengtsson, mittplanens gigant, helt rättvist sätta 3-1 med ett snyggt skott under ribban.

Alla tjejer skall ha en eloge för hur man som ett kollektiv jobbar stenhårt för varandra och lyfter laget och sig själv till en fantastisk nivå.
Intensiteten gick att ta på med arga tillrop på domaren och några gula kort för skärmytslingar på planen.

Vi på läktaren tackar för underhållningen.