top of page

Rössö F17-Torp GOIF

15 juni 2022

Målkalas och strålande spel hemma på Landbadet

I torsdags samlades 15 supertaggade Rössöspelare för match mot Torp GOIF. Denna gång hade vi med fyra avbytare och vi tränare signalerade tidigt att det inte var någon vila som gäller på plan, utan full satsning i löpningar och i närkamper. När matchen väl startades kom vi igång med hög press och bra närkampsspel. Dock saknades skärpan och lugnet i passningsspelet och vi slog bort många onödiga långpassningar till motståndare. Efter 10-15 min började Rössö inse att man kan passa bollen även bakåt och att man som lag tjänar på att hitta enkla lösningar och låta bollen rulla i långa anfall mellan egna spelare. Att vi låter motståndarna springa sig trötta för att jaga boll. Detta resulterade snabbt i både 1-0 (Ebba) och 2-0 (Ajla). Innan vätskepaus, efter 22.5 minuter, hade vid även hunnit med 3-0 (Julia R) och 4-0 (Ebba). Tränarna stökar till det lite och gör fyra byten i vätskepausen men vi ångar på och hinner med även 5-0 (Ebba) före paus. Kvällens snyggaste förarbete av Moa W som just nyinkommen högerback från mittlinjen gör en rusch på kanten förbi 2-3 motståndare och slår ett inlägg snett inåt bakåt som Ebba drar upp i närmaste kryss.

I paus gör vi ytterligare fyra byten och några spelare får testa helt nya positioner. Vi har ett par riktigt fina anfall där vi sågar oss igenom motståndarna och kommer med fina inlägg från kanterna. 6-0 kommer genom Moa W, 7-0 genom Tuva B och vi avslutar målskyttet med ett kanonskott av Tilda Le till 8-0.

En mycket väl genomförd match där vår backlinje kändes otroligt stabil. Våra backar låg hela matchen igenom helt rätt i positionerna vilket aldrig gav våra motståndare chansen att komma till avslut. Elina A i mål hade en väldigt lugn kväll där hon tvingades till en snygg räddning under 90 minuter. Det är lätt att fokusera på målskyttet och vem som gjorde mål i en sån här match men vi tränare vill framhäva att alla lag bygger stabiliteten bakifrån. Utan en bra målvakt och stabil backlinje får man inte möjlighet att spela det fina anfallspel som vi gjorde i torsdags. Bakom varje mål finns även ett hårt arbete och fint passningspel och där gjorde Emily R och Thea C ett fantastiskt bra arbete på mittfältet när det gäller assist och närkampsspel. Vår yngsta spelare Moa O gjorde sin bästa match för året där hon visar hur enkelt det är med fotboll. Det gäller att röra sig, möta boll och hitta närmaste lagkamrat med en enkel passning.

Vi tränare är supernöjda och ser fram emot en ny (tuffare) match mot Grohed/Ljungskile redan nu på måndag.