top of page

IK Rössö gör första målet efter 52 sekunder mot Råda BK

19 aug. 2022

Hattrick av Nadira Muminovic och två mål av Emma Karnström.

Efter två bortamatcher tar IK Rössö emot Råda BK på Fridhemsvallens konstgräs. Soligt väder med lite blåst. I startelvan saknas Alice Hell Johansson. Nadira Muminovic och Tuva Hahne börjar från start. Rössö gör avspark och får en kalasstart av matchen. I ett riktigt mönsteranfall går bollen via Saga Fredgren till Stella Ullberg och vidare till Nadira Muminovic som gör 1-0 efter 52 sekunder. Rössö fortsätter att skapa flera målchanser och Rebecka Christensson spelar fram Nadira Muminovic som gör 2–0 (15). Stella Ullberg är på alerten och bryter ett uppspel från gästerna och får iväg ett skott som målvakten tar hand om (25). Efter en halvtimma spelar Anna Holmqvist fram Emma Karnström som på egen hand gör 3–0. Råda gör sitt första byte (31). Rössö har en klar målchansen men bollen rensas till hörna (32). Emma Karnström har ett skott som tar i stolpen insida (33). Rössö skapar flera hörnor (37) (39) och mycket av spelet är på gästernas planhalva. Råda kommer i ett anfall och Mimmi Carlsbogård försöker utanför straffområdet att rensa bollen. Den hamnar dock till slut hos Malin Andersson som på ett långskott gör 3–1 (42). Mimmi Carlsbogård blir sittande på plan efter målet och får pysslas om av Anna Blom som gör comeback på Rössö bänken. Råda gör sitt andra byte i halvtid. Rössö fortsätter att pressa och Stella Ullberg spelar bollen till Nadira Miminovic och vidare till Emma Karnström som gör 4–1 (51). I minut 54 får Rössö ett mål bortdömt för offside. Rössö skapar tre hörnor på lika många minuter som slås av Anna Holmqvist. På den tredje hörnan ställer Råda om och Sofia Karlssons skott tar Mimmi Carlsbogård hand om. Vendela Stenberg testar målvakten med ett skott (65). Minuten senare får Råda sin första hörna. Vendela Stenberg har en bra målchans men skott går i burgaveln (67). Rössö gör sitt första byte när Lisa Halldin ersätter Saga Fredgren och Råda sitt andra byte (69). Båda lagen gör dubbelbyte (78) Lisa Malmeling och Vanessa Hansson ersätter Stella Ullberg och Anna Holmqvist. Råda får sin andra hörna (80) och Josefin Anderssons skott går över (82). Malin Skoglund som flyttats upp på mittfältet spelar fram Nadira Muminovic men skottet tas om hand av målvakten (82) Minuten senare kan Nadira Muminovic på egen hand gör 5–1, fullborda sitt hattrick och fastställa slutresultatet. Emma Karnström tilldelas ett gult kort av domare Nicklas Göthberg (85). Ida Holmqvist och Thea Lehtinen ersätter Emma Karnström och Evelina Persson (87). Lisa Halldin fixar fram Rössös sjunde hörna (88). Malin Skoglund slår en dubbelhörna innan domaren blåser för full tid. Rössö gör en bra match, med ett rörligt spel och fem mål. Till bästa spelare utses hos gästerna Elin Freij och hos hemmalaget Nadira Muminovic. Publiken uppgår till 134 personer. Nästa hemmamatch IK Rössö – Ljungskile SK söndag 4 september kl. 17.00 på Fridhemsvallen.
Startelva: Mimmi Carlsbogård, Rebecka Christensson, Malin Skoglund, Evelina Persson, Tuva Hahne, Vendela Stenberg, Saga Fredgren, Anna Holmqvist, Stella Ullberg, Emma Karnström, Nadira Muminovic.
Ersättare: Hilma Lundqvist, Ida Holmqvist, Lisa Malmeling, Vanessa Hansson, Lisa Halldin, Thea Lehtinen