top of page

IK Rössö - Trollhättans FK

21 maj 2022

Poängförlust mot Trollhättans FK, sviten bruten. Sent segermål på övertid.

Söndag eftermiddag och Trollhättans FK gästar Fridhemsvallen. Saga Fredgren är fortfarande på en fyrnationsturnering med flicklandslaget 16 år och fanns i startelvan i andra matchen mot Norge. Turneringen avslutas måndag 23 maj med match mot USA. Matchen inleds med spel på Trollhättans planhalva. Vendela Stenberg fixar Rössös första hörna, som läggs av Anna Holmqvist och plockas ner av gästernas målvakt Elin Gustafsson (4). Mimmi Carlsbogård i hemmamålet får agera ett par gånger och får frispark vid båda tillfällena. Trollhättan får sin första hörna (11). Vendela Stenberg skott tippas till hörna (16). Vanessa Hansson stoppas bryskt vid flera tillfällen och efter dryga 20 minuter hålls hon fast och Engela Lennartsson tilldelas ett gult kort av domare Nicklas Göthberg. Före halvtidsvilan skapar Trollhättan ett par målchanser, Elvira Hasanovics skott tippar Mimmi Carlsbogård till hörna nummer två (41). En ny räddning av Mimmi Carlsbogård och ytterligare en hörna för gästerna. Första halvlek förblir mållös.
Rössö gör avspark i andra halvlek och skapar flera hörnor första kvarten. På hörna nummer sex nickar Evelina Persson bollen strax över (57). Trollhättan spelar en fysisk fotboll och slår långa bollar. Amanda Aronsson får en tillsägelse av domaren och slipper undan kort denna gång. Emma Karnström gör en egen raid men skottet räddas av Elin Gustafsson (62). Trollhättan gör sitt första byte (65). Emma Karnström och Vendela Stenberg hittar varandra bra, målvakten är överspelad och bollen räddas på mållinjen av Sanna Jensen (75). Rössö gör ett dubbelbyte då Stella Ullberg och Vanessa Hansson ersätts av Julia Stenman och Nadira Muminovic (76). Rössö skapar en bra målchans genom Malin Skoglund, Alice Hell Johansson, Vendela Stenberg och Emma Karnström, men målet uteblir. Nadira Muminovic tilldelas ett gult kort (91) och Trollhättans Meia Eriksson lämnar planen på grund av skada, ersätts av Elvira Olsson. Efter spelaravbrottet kan Ida Rohdin nicka in frisparken i mål (94) och 0–1 till gästerna. Rössö hinner med en hörna innan domaren blåser av matchen. Detta är Rössös första förlust på 18 matcher i seriespel och sviten är bruten.
Till gästernas bästa spelare utses Elin Gustafsson målvakt, och hos hemmalaget Rebecka Christensson. Solen tittade fram i andra halvlek och publiken som uppgår till 173 personer kan gå hem i solskenet.
Nästa hemmamatch spelas lördag 11 juni klockan 15.00 då IK Rössö tar emot IK Friscopojkarna.
Startelva: Mimmi Carlsbogård, Rebecka Christensson, Lisa Malmeling, Malin Skoglund, Stella Ullberg, Alice Hell Johansson, Vendela Stenberg, Evelina Persson, Anna Holmkvist, Emma Karnström, Vanessa Hansson.
Ersättare: Hilma Lundqvist, Ida Holmqvist, Julia Stenman, Nadira Muminovic, Thea Lehtinen.