24 sep. 2022

Skön 1-0 seger för Rössö mot Lödöse Nygård.
Sofia Olsson i startelvan och målskytt.
Försvaret håller tätt, Mimmi Carlsbogårds elfte nolla mot forna lagkamrater.

Ny hemmamatch och Lödöse Nygård IK gästar Fridhemsvallen denna soliga söndagseftermiddag. I startelvan återfinns Evelina Person och Saga Fredgren. Sofia Olsson som gjort inhopp i de tre senaste matcherna efter lång skadeperiod är nu med när matchen blåses igång. Inledningsvis är spelet förlagt på gästernas planhalva. Saga Fredgren fixar Rössös första hörna (7). Alice Hell Johansson ordnar andra Rössöhörnan (10) men Evelina Perssons nick tas om hand av gästernas målvakt. Ute på planen är det fysiskt spel och domare Nicklas Göthberg blåser flertalet frisparkar. Gästernas Jessica Johansson har ett skott strax utanför målet (29). Minuten senare blir Sofia Olsson fasthållen men det blir bara en frispark. När Saga Fredgren fälls bryskt tilldelas Anna Siverbo ett gult kort (32). Vendela Stenberg nickar bollen över målet (34) Alice Hell Johansson och Sofia Olsson har ett fint samspel men inlägget rullar framför öppet mål (36). Lödöse Nygård har en riktig målchans när Wilma Anderssons skott tar i ribban (42). Första halvlek slutar mållös. Samma spelare startar andra halvlek och gästerna får sin första hörna (47). Matilda Johansson lägger hörnan och Mimmi Carlsbogård får göra ett ingripande. Gästerna gör flertalet tillbakaspel till målvakten och tar god tid på sig matchen igenom. Sofia Olsson snappar upp en lös boll och rullar in 1–0 (57). Alice Hell Johanssons skott tippar målvakten till hörna och minuten senare har hon en egen raid men skottet går på målvakten (59). Emma Karnström blåses av för offside, men skjuter ändå bollen i mål och tilldelas därför ett gult kort (69). Nadira Muminovic ersätter Sofia Olsson (70). Saga Fredgren tråcklade sig fram och serverar Alice Hell Johansson en fin boll men skottet går över. (73) Minuten senare gör gästerna en omställning men Mimmi Carlsbogård är med på noterna. I andra halvlek skapar Rössö fem hörnor med Anna Holmqvist som hörnläggare och gästernas får sin andra hörna (90) då även målvakten lämnar sitt mål. Tuva Hahne ersätter Alice Hell Johansson (92). På övertid ses målvakten springa efter bollen i jakt på reducering, men matchen slutar 1–0. Till bästa spelare utses hos gästerna Tilda Magnusson Tell och i hemmalaget Malin Skoglund. Två spelare som har flera dueller under matchen. Publiken på 166 personer får se Rössö bärga en skön seger. Nu återstår två matcher IK Frisco borta 1 oktober klockan 15.00 och serien avslutas hemma 8 oktober klockan 14.00, mot IFK Hallsberg.
Startelva: Mimmi Carlsbogård, Alice Hell Johansson, Rebecka Christensson, Malin Skoglund, Vendela Stenberg, Emma Karnström, Anna Holmqvist, Sofia Olsson, Evelina Persson, Stella Ullberg, Saga Fredgren.
Ersättare: Sara Johansson, Ida Holmqvist, Julia Stenman, Lisa Malmeling, Vanessa Hansson, Nadira Muminovic, Tuva Hahne.