IFK Hallsberg FK - IK Rössö

17 juni 2022

IK Rössö i serieledning när halva serien är spelad.
Vendela Stenberg matchhjälte. Mimmi Carlsbogårds sjunde nolla. Kraftig blåst svår att bemästra.

IK Rössö for till Örebro för att möta IFK Hallsberg FK på Allévallens konstgräsplan, vilket är sista matchen innan serien vänder. Nadira Muminovic gör sin första match från start och för övrigt ställer Rössö upp med samma startelva som från förra matchen.
Vendela Stenberg ger Rössö ledningen 0–1 efter ett snyggt avslut med högerfoten i sjunde minuten. Rössö fortsätter att skapa målchanser men bollen vill inte in. Hemmalagets målvakt Linda Vilhelmsson står också för flera bra räddningar. Hemmalaget gör ett byte (40). När domare Robin Hägg blåser för halvtidsvila är ställningen fortsatt 0–1.
Hallsberg gör ett byte i paus och ett (65). Rössö fortsätter skapa målchanser men den kraftiga blåsten gör det svårspelat. Spelet böljar fram och tillbaka och det blir en del långbollar. Rössö gör sitt enda byte (76) då Nadira Muminovic ersätts av Vanessa Hansson. Strax efter gör hemmalaget sitt sista byte. Det blir inga mål i andra halvlek och gästernas prestation är inte på topp men de tar med sig tre poäng hem till Uddevalla. Bland publiken på 70 personer finns flera Rössö supportrar. Nu återstår en hemmamatch innan lagen går på sommaruppehåll. Söndagen den 26 juni kl 16.00 kommer Örebro SK FK till Fridhemsvallen.
Startelva: Mimmi Carlsbogård, Lisa Malmeling, Malin Skoglund, Evelina Persson, Tuva Hahne, Alice Hell Johansson, Anna Holmkvist, Saga Fredgren, Vendela Stenberg, Emma Karnström, Nadira Muminovic. Thea Lehtinen.
Ersättare: Sara Johansson, Ida Holmqvist, Elina Jönsson, Vanessa Hansson.
Dagens fotograf är Malin, då Orust Lions cup med 27 lag sysselsatte mig idag.