top of page

Hertzöga BK - IK Rössö

27 aug. 2022

Rössö tar med 3 poäng från Värmland och Hertzöga. Mimmi Carlsbogårds nionde nolla och stabilt försvarsspel. Målskyttar Emma Karnström och Vendela Stenberg.

Denna vecka går bussen till Karlstad för match mot Hertzöga BK på Ilanda ip. I startelvan från förra matchen saknas Rebecka Christensson. När lagen tågar in på konstgräsplanen finns bollflickorna med. Rössö får en bra start, Nadira Muminovic slår en perfekt djupledsboll till Emma Karnström som rutinerat runda målvakten och gör 0–1 (5). Inledningsvis går spelet på mittplan. Hemmalaget får en hörna (10) som Mimmi Carlsbogård plockar ner och ytterligare en resultatlös hörna minuten senare. Succesivt flyttas spelet upp mer på Hertzögas planhalva och Emma Karnström och Nadira Muminovic blir orosmoment för hemmalaget. Rössö får sin första hörna strax före Hertszöga drabbas av en skada vid kortlinjen. Hemmalaget tvingas till ett byte (21). Rössö fortsätter vårda bollen som går via försvaret till mitten och fram till kedjan. Rössö skapar att par målchanser men skotten går utanför och 0–1 står det i halvlek. Rössö får flera frisparkar och Rebecca Johnsson tilldelas ett gult kort (52). Efter timman spel gör hemmalaget ett dubbelbyte. Nadira Muminovic tilldelas ett gult kort av domare Christer Nyman (72). Emma Karnström ökar på ledningen när hon chippar in 0–2 (80). Hemmalaget gör ett byte (81). Minuten senare fixar Nadira Muminovic fram Rössös fjärde hörna. Anna Holmqvist lägger hörnan som nickas i mål av Vendela Stenberg 0–3. Rössö gör ett byte Vanessa Hansson ersätter Anna Holmqvist (82). Mycket av spelet går på hemmalaget planhalva men klara målchanser saknas. Lisa Malmeling ersätter Evelina Persson (89) och på övertid ersätter Thea Lehtinen Nadira Muminovic. Publiken som består av 112 personer får se Emma Karnström och Agnes Eklund Ramböl som utses till bästa spelare i respektive lag.
Nu väntar derby IK Rössö – Ljungskile SK söndag 4 september kl. 17.00 på Fridhemsvallen.
Startelva: Mimmi Carlsbogård, Lisa Halldin, Malin Skoglund, Evelina Persson, Tuva Hahne, Vendela Stenberg, Saga Fredgren, Anna Holmqvist, Stella Ullberg, Emma Karnström, Nadira Muminovic.
Ersättare: Sara Johansson, Ida Holmqvist, Sofia Olsson, Lisa Malmeling, Vanessa Hansson, Thea Lehtinen