top of page

F17 - derby mot LSK

19 juni 2022

Då var det på måndagskvällen åter dags för match med F17. Efter torsdagens storseger stod denna gången Ljungskile SK som motståndare. En tuff uppgift.

Vi bjuder upp till kamp från första minut. Vi försöker vinna och äga boll högt upp i planen. Det blev många löpningar och hårt jobb. Första delen av första halvleken är helt jämn. Båda lagen har några halvchanser. I andra delen av första halvlek börjar orken tryta och LSK tar över. Vi roterar för att få in nya starka ben. Ajla får tyvärr utgå skadad. Vi avslutar halvleken med en nykomponerad backlinje där endast Ellen var kvar från starten. Wilma, Simone och Julia LS har fått välförtjänt vila efter hårt jobb. Ström och Selma har klivit in och ned i försvaret och tar många gånger jag undan bollen och lyfter laget med löpningar på kanten. Julia R och Tuva gör halvleken igenom ett mycket bra jobb på mitten, många bollvinster!
Vi håller nollan i första halvlek! Starkt.

I andra halvlek skapas mer klara chanser. LSK gör första målet på hörna. Strax därefter får vi frispark. Ellen lägger upp och vid bortre stolpen möter Moa bollen. 1-1.
Efter en av Elins alla fina löpningar på högerkanten så slår hon in den till Ebba som vänder runt och drar in den med vänstern. Matchens snyggaste mål, tror vi alla. Men så blev det inte. Det döms offside.
Lite som i första halvlek så tryter orken och LSK tar sig till bättre lägen ju längre matchen går. Clara och Leah håller undan på mitten och fördelar boll. Men tillslut så räcker inte orken till. Trots flera fina prestationer av Elina klarar vi inte att hålla emot. LSK gör 2 mål och matchen slutar 1-3.

En väl genomförd match där vi på ledarsidan är särskilt nöjda med att vi bjöd upp till sådan kamp. Många spelare behövde och ville byta för att orken var slut. Underbart, då ger vi allt för varandra. Det är allt vi begär.