top of page

Derby och seriefinal mot Groheds IF

27 sep. 2022

I ett fint höstväder var det dags för match på Groheds nya konstgräs. Musiken dånade och stämningen var god. Bra förutsättningar för en tuff och utvecklande match.

Kapten Ström började med att fixa fördel genom medvind i första halvlek. Men när pipan blåstes igång så var det hemmalaget som var piggast. Vi gav Grohed utrymme och vi fick arbeta hårt för att springa ikapp och få stopp på passningsspel och målchanser. Grohed vaskade fram lägen och halvchanser. Men både backlinjen som helhet och Elina i mål stoppade Grohed från att göra mål. I 9:e minuten gör dock Grohed mål, på ett bra avslut.
Strax därefter börjar vi komma igång, vi får tag i bollen och kan ta oss till anfall. Matchen jämnas ut och i 19:e och 24:e minuten så serverar Ebba två frilägen till Elina som avslutar kliniskt. 1-2. Ledning.
Spelet böljar och innan halvlekens slut så har Grohed kvitterat. 2-2.
I andra halvlek så har vi vinden emot oss. Grohed trycker på. Vi är även i denna halvlek lite tröga i starten. Men vi håller oss kvar i matchen och tar oss in i matchen. Såväl anfall, mittfält som försvar lägger en stor arbetsinsats som ger oss chansen att prestera.
Men så kommer en olycklig period, under 10 minuter släpper vi 4 mål. Skador och andra byten skapade en lite rörig period, vilket vi ledare får ta på oss. Utöver dessa 10 minuter så spelar vi resultatmässigt jämnt mot ett piggt Grohed, trots att många i laget spelat matcher såväl under gårdagen som i helgen i olika lag.
Vi bjöd upp till kamp idag. Bra genomförd match och serie! Vi är stolta över er!