På måndagskvällen var det dags för seriematch igen efter några inställda matcher och det märktes att tjejerna var spelsugna i bortamatchen mot Skövde KIK.

IK Rössö Uddevalla

Uppgradera till Premium

för 7 timmar sedan 61

Efter en mycket jämn inledning dom första 10 minuterna där det kändes att det kommer bli tufft att åka hem med 3 poäng denna kväll så gör vi 1-0 i den 10:e minuten genom Nadira som snappar upp ett felpass och fri sätter bollen i mål. 2-0 kommer strax efter och återigen är det Nadira efter assist från Elina.

Efter detta tar Rössö över matchen och spelet börjar sitta ordentligt, Saga gör både 3 och 4-0 och innan halvlek har Nadira hunnit med att göra 2 mål till och i halvek är det en 6-0 ledning för Rössö men det mest glädjande är spelet som tjejerna visat upp, efter en lite stapplande inledning så sitter passningsspelet med 1 och 2 tillslag och vi forcerar fram i fina anfall.

Andra halvek fortsätter som den första slutade, drömskott av Tilda Lehtinen utifrån redan i minut 46 upp i nättaket och 7-0 och bara några minuter senare 8-0 genom Ebba. Ebba gör den även 9-0 innan Olivia gör matchens sista mål och 10-0 på en hörna som går rätt i mål.

Ja många mål blev det men det bryr vi oss inte så mycket om utan det är spelet som är av hög klass där samtliga är inblandade som är det viktigaste, enkelt vårdat spel där det finns en tanke bakom det mesta. Man kan vinna stort mot motståndare som inte kommer över egen planhalva men Skövde visade att man hade kvaliter och så stor skillnad som 10-0 var det inte utan Skövde spelade bra stundtals och Rössöbacklinjen hade allt att göra i perioder men idag stämde det mesta för Rössö och då är vi svårslagna.