top of page

Rynninge IK - IK Rössö

25 sep. 2021

Rössö vänder matchen till vinst på fyra minuter. Ung debutant bland målskyttarna.

Örebro bjuder på ett fantastiskt sommarväder när IK Rössö gästar Rynninge IK på Grenadjärvallens gröna matta. En talrik publik passar på att äta glass i det varma vädret med lite svag vind.
I Rössös startelva från förra veckan saknas Evelina Persson, Stella Ullberg och Emelie Liljered på grund av olika småskador. Lova Fredgren, Vendela Stenberg och Linnea Kogsta finns nu i startelvan.
Rössö tar direkt tag i spelet och presterar ett bra rörligt passningsspel och skapar flera chanser. Rebecka Christenssons skott får hemmalagets målvakt tippa till hörna. Anna Holmqvist lägger hörnan och den och går igenom målområdet. Bollen snappas upp av Malin Skoglund som lägger den tillbaka framför mål och Sofia Olsson gör 0–1 i minut 8. Rössö fortsätter skapa chanser och Alice Hell Johansson är alert på högerkanten. Hemmalagets målvakt testas med jämna mellanrum och flera skott tippas till hörna. Efter halvtimmans spel gör hemmalaget en omställning och Martina Myrberg kvitterar till 1–1. Rössö fortsätter skapa chanser och Lova Fredgren har ett skott i stolpen (36), Emma Karnström är med på returen men målet döms bort för offside. Trots stort spelinnehav och flera chanser blir det inga fler mål innan domare Carlos Kaly blåser av för halvtid.
Rössö fortsätter i andra halvlek att skapa chanser och får flera hörnor. Rössös första byte sker i min 51 då Saga Fredgren ersätter Alice Hell Johansson. Femtonåriga Saga gör sin debut i A-laget. Rynninge gör sitt första byte (57). Efter timmans spel blir det ett spelavbrott på 3 minuter men båda spelarna kan fortsätta spela. Rynninge gör byte nummer två (62).
Rynninge gör en omställning och Ida Bromsjö Tunmats kan ge hemmalaget ledningen med 2–1 dryga 70 min. Strax efter blir det ett nytt spelavbrott och hemmalagets kapten får lämna planen via bår, (åker ambulans för kontroll efter matchen). Lisa Malmeling ersätter Lova Fredgren (74). Rössö jagar en kvittering och Sofia Olsson fälls innanför straffområdet och domaren blåser straff. Malin Skoglund kvitterar till 2–2 (84). Två minuter senare får Saga Fredgren göra mål i sin debut efter att hon varit påpassligt framme och 2–3. Efter ytterligare två minuter visar Saga sina kvalitéer och spelar fram Emma Karnström som gör 2–4. Rössö gör två byten Julia Stenman och Ebba Fors får lite speltid innan domaren blåser av matchen efter 8 minuters tillägg. Rössö visar på hög moral som vänder matchen till vinst och får en trevlig hemresa.
I nästa match väntar ett nytt lag från Örebro, på Rimnersvallen lördag 2 oktober kl. 14.00 möter Rössö serieledande Örebro SK.
Startelva: Mimmi Carlsbogård, Lova Fredgren, Alice Hell Johansson, Rebecka Christensson, Malin Skoglund, Vendela Stenberg, Freja Johansson, Emma Karnström, Anna Holmqvist, Linnea Kogsta, Sofia Olsson.
Ersättare: Sara Johansson, Julia Stenman, Lisa Malmeling, Saga Fredgren, Ebba Fors,