Lödöse Nygård IK - IK Rössö

3 juni 2022

IK Rössö vänder och vinner mot Lödöse Nygård IK.
Nykomponerad backlinje. Thea Lehtinen och Rebecka Christensson målskyttar. Unga spelare presenterar sig.

En ny bortamatch och Rössö beger sig till Alevi Ip för match mot Lödöse Nygård. På grund av olika anledningar saknas flera försvarsspelare och tränare Niklas Christensson får komponera en ny backlinje. På högerbacken finns ordinarie Rebecka Christensson. Mittbackspar blir Ida Holmqvist och Evelina Persson, vilket blir debut för Evelina på denna possession. På vänsterbacken spelar Tuva Hahne 16 år sin första match från start. Efter halvtimmans spel tar Lösöse Nygård ledningen genom Evelina Löfström. Hemmalaget gör ett byte (40). Det blir inga fler mål i första halvlek och ställningen är 1–0 när domare Abdullah Al-Ameri blåser av för halvtidsvila. Rössö gör ett byte i halvlek då Vanessa Hansson går av på grund av skada och ersätts av Thea Lehtinen. I minut 53 kvitterar Rössö till 1–1 genom Thea Lehtinen, som snappar upp bollen, rundar målvakten och gör sitt första mål, 16 år. Rebecka Christensson kastar ett inkast till Emma Karnström, får bollen tillbaka, får en drömträff och bollen går in i bortre krysset. På två minuter har Rössö vänt matchen och leder med 1–2.
Hemma laget gör två dubbelbyte (67) och (73) och jagar kvittering. De slår långa bollar men de nickas bort av Ida Holmqvist och Evelina Persson. En stark laginsats av gästerna ger tre värdefulla poäng. Denna gång är referatet lite annorlunda då jag är på väg till Stockholm för Svenska Fotbollförbundets årsmöte och matchen Sverige – Norge på söndagen.
Nästa hemmamatch spelas lördag 11 juni klockan 15.00 då IK Rössö tar emot IK Friscopojkarna.
Startelva: Mimmi Carlsbogård, Rebecka Christensson, Ida Holmqvist, Evelina Persson, Tuva Hahne, Alice Hell Johansson, Anna Holmkvist, Saga Fredgren, Vanessa Hansson, Emma Karnström, Vendela Stenberg.
Ersättare: Sara Johansson, Tilda Lehtinen, Emily Robertsson, Thea Lehtinen.