top of page

IK Rössö - Råda BK

8 okt. 2021

Ny seger på Kamratgården, tillsammans bärgar Rössölaget värdefulla poäng.

IK Rössö får spela ytterligare en hemmamatch på Kamratgårdens konstgräsplan när laget gästas av Råda BK. Rimnersvallens gräsplan är inte spelbar på grund av oförklarlig lervälling framför bortalagets avbytarbås. Hemmalaget startar med samma startelva som i förra matchen. I gästernas lag saknas Sandra Lagerbratt. Rössö inleder matchen bäst och Vendela Stenberg ordnar fram en hörna, som slås av Anna Holmqvist. Linnea Kogsta är sist på bollen och ger hemmalaget ledningen med 1–0 (min 3). Rössö fortsätter att skapa chanser och hörnor. Det mesta av spelet spelas på Rådas planhalva. Rössö är starka på hörnor och på tredje hörnan kan Linnea Kogsta nicka in 2–0 (19). Extra roligt för Linnea som de senaste matcherna spelat mittback och nu är tvåmålsskytt. Domare Georges Semaan Saade delar ut ett gult kort till gästernas Emma Käll (28) men frisparken stoppas i muren. Mimmi Carlsbogård i hemmamålet räddar första skottet (29). Emelie Liljered och Vendela Stenberg har bra samspel och Emelie Liljered kan göra 3–0 (37). Gästernas Hilda Mann spelar fram Josefin Andersson som fälls lite bryskt och Anna Holmqvist får gult kort. På frisparken strax utanför straffområdet gör Mimmi Carlsbogård en bra räddning på markskottet (40). I halvlek kan publiken på 87 personer värma sig med kaffe i den råkalla väderleken.
Råda gör ett byte i halvlek och får sin första hörna (51). Bollen stutsar fram och tillbaka, till slut går bollen till inkast. Minuten senare testar gästerna med ett skott utifrån. Rössö tar tag i bollen och lyfter upp spelet. Rebecka Christensson spelar fram Sofia Olsson som förlänger bollen och Emelie Liljered gör 4–0 (61) ytterligare en tvåmålsskytt. Rössö gör sina första byten när Freja Johansson ersätter Stella Ullberg och Saga Fredgren ersätter Emelie Liljered (65). Strax efter bytena spelar Freja Johansson fram Sofia Olsson, en utrusande målvakt tar bollen med händerna utanför straffområdet med rött kort som påföljd (67). Gästerna byter ut en utespelare mot en ny målvakt (70). Båda lagen gör dubbelbyte Lova Fredgren ersätter Evelina Persson och Alice Hell Johansson ersätter Sofia Olsson (76). Båda lagen skapar var sin hörna innan Rössö gör sista bytet Lisa Malmeling ersätter Malin Skoglund (87). Det utsågs inga bästa spelare i denna match men det finns många bra prestationer i ett mycket stabilt spelande Rössölag.
Lördagen den 16 oktober 14.00 spelar Torsby IF- IK Rössö på Björnevi. Nästa hemmamatch IK Rössö – IK Gauthiod, på Rimnersvallen lördag 23 oktober kl. 15.00.
Startelva: Mimmi Carlsbogård, Rebecka Christensson, Malin Skoglund, Vendela Stenberg, Emma Karnström, Anna Holmqvist, Linnea Kogsta, Sofia Olsson, Evelina Persson, Stella Ullberg, Emelie Liljered.
Ersättare: Sara Johansson, Lova Fredgren, Alice Hell Johansson, Freja Johansson, Julia Stenman, Lisa Malmeling, Saga Fredgren,