top of page

IK Rössö - IK Gauthoid

22 okt. 2021

Rössö producerar mål och försvaret håller tätt. Rättvis 3-0 vinst mot IK Gauthoid.

I veckans omgång väntar hemmamatch för IK Rössö och för motståndet står IK Gauthoid. Rössö väljer att spela den på Kamratgårdens konstgräs även om Rimnersvallen kan vara spelbar. Solen skiner och det är riktig ”sommarvärme” och ingen vind. Det är samma startelva som förra veckan som ställs på benen, men förändringar har gjorts av spelarna på bänken.
Rössö inleder första kvarten med att skapa flera målchanser och en hörna. Det handlar mest om Sofia Olsson och Emelie Liljered. Emma Karnström snappar själv upp bollen av en försvarare, kan vända upp och placerar bollen alldeles vid stolpen. 1–0 till hemmalaget (16). Rössö har ett stort bollinnehav Freja Johansson och Vendela Stenberg har flera gånger ett bra samspel. Efter halvtimmans spel får Gauthoid sin första hörna, vilken nickas till ny hörna, dock resultatlös. Trots spelövertaget och målchanserna blir det inga fler mål under första halvlek, 1–0 står sig. I början på andra halvlek får Rössö sin fjärde hörna. Sofia Olsson tar sig fram på högerkanten och kan spela fram en kalaspassning till Emelie Liljered som enkelt rullar in 2–0 (50). Strax efteråt tar gästernas målvakt upp bollen från sin egen spelare, men den indirekta frisparken går över mål. Emelie Liljered skott tippar målvakten till hörna (57) och strax efteråt tunnlar hon en försvarare men ingen når fram på inlägget. Rebecka Christensson tar sig fram på vänsterkanten men blir fälld innanför straffområdet. Domare Marcus Larsson delar ut ett gult kort till gästernas Alice Falkebäck. Malin Skoglund sätter säkert den efterföljande straffen i mål 3–0 (67). Mimmi Carlsbogård i hemmamålet har en lugn dag på jobbet och ställs inte för några större prövningar. Evelina Persson tilldelas ett gult kort (72). Rössö gör sitt första byte när Saga Fredgren ersätter Emelie Liljered (73). Rössö får sin sjätte hörna innan ytterligare byte sker. Gauthoid gör ett trippelbyte (80), och ett byte (83). Minuten senare ersätter Lova Fredgren Anna Holmkvist och Alice Hell Johansson ersätter Sofia Olsson. Julia Stenman får några spelminuter när hon ersätter Rebecka Christensson (89). Till bästa spelare utses hos gästerna Ida Olsson och hos hemmalaget Evelina Persson. Rössö gör 3 mål, försvaret håller tätt och bärgar 3 nya poäng. Hemmalaget tackar den trogna hemmapubliken på 129 personer efter matchen.
Nästa match spelas lördag 30 oktober kl. 13.30 på Behrn Arena då IK Rössö möter Örebro SK FK.
Startelva: Mimmi Carlsbogård, Rebecka Christensson, Malin Skoglund, Vendela Stenberg, Freja Johansson, Emma Karnström, Anna Holmqvist, Linnea Kogsta, Sofia Olsson, Evelina Persson, Emelie Liljered.
Ersättare: Lova Fredgren, Alice Hell Johansson, Julia Stenman, Saga Fredgren, Stella Ullberg, Thea Cederlund.