IK Rössö - IK Friscopojkarna

10 juni 2022

Storseger för IK Rössö mot IK Friscopojkarna.
Tre 16-åringar i startelvan och en 16-årig debutant. Mimmi Carlsbogård håller nollan.

I tionde omgången gästar IK Friscopojkarna Fridhemsvallen. I startelvan får Tuva Hahne fortsatt förtroende på vänsterbacken och Thea Lehtinen gör sin första match från start i kedjan. Saga Fredgren spelar centralt på mittfältet alla tre 16 år. Rössö tar tag i taktpinnen från start och Evelina Persson nickar Anna Holmqvist frispark strax över mål (5). Det blir Vendela Stenberg som ger Rössö ledningen 1–0 (7) fint framspelad av Saga Fredgren. Efter kvartens spel får Friscopojkarna en dubbelhörna som till slut hamnar i Mimmi Carlsbogårds famn. Spelet böljar fram och tillbaka och gästerna slår gärna långbollar. Vendela Stenberg och Saga Fredgren har ett fint samspel och jobbar bra på mittfältet. Alice Hell Johansson fixar Rössös andra hörna (30). På ett uppspel från backlinjen går bollen vidare till Saga Fredgren som gör en överstegsfint och spelar fram bollen så läckert till Emma Karnström som gör 2–0 (36). Vendela Stenberg fixar Rössös tredje hörna som läggs av Anna Holmqvist (38) den blir dock resultatlös. Friscopojkarna får en trippelhörna innan lagen går till halvtidsvila 2–0. Gästerna gör sitt första byte i halvtid och mycket spel förs på Rössös planhalva första kvarten av andra halvlek. När regnet kommer flyttar publiken på 117 personer sig högre upp på läktaren. Rössö gör sitt första byte när Thea Lehtinen ersätts av Nadira Muminovic, 14 år gammal (60). I min 68 spelar Nadira Muminovic bollen till Vendela Stenberg och vidare till Saga Fredgren som gör 3–0. Emma Karnström gör 4–0 (72) framspelad av Vendela Stenberg. Friscopojkarna får en frispark (76) men Alexandra Schwartz skott går strax utanför. Rössö gör sitt andra byte när Anna Holmqvist ersätts av syster Ida Holmqvist (79). Minuten senare får Rössö en hörna som slås av Malin Skoglund. Hörnan nickas i mål av Ida Holmqvist 5–0 (80) vilket är hennes första bollkontakt i matchen. Maja Bertilsson tilldelas ett gult kort av domare Amanda Davidsson (81). Gästerna bästa målchans kommer i minut 82 men skottet går i ribban. Alice Hell Johansson ersätts av en 16-årig debutant Elina Jönsson (85). Saga Fredgren spelar fram Emma Karnström som gör 6–0 (86). Det blir Saga Fredgren som avslutar målskyttet då hon själv går igenom och fastställer slutresultatet till 7–0. Till bästa spelare utses hos gästerna Bailey Danille Carlsson och hos hemmalaget Saga Fredgren. Nu väntar två bortamatcher onsdag 15 juni 19.00 spelas DM Herrestad AIF- IK Rössö och den 18 juni bortamatch mot IFK Hallsberg FK 14.00 i serien.
Nästa hemmamatch spelas söndag 26 juni klockan 16.00 då IK Rössö tar emot Örebro SK FK.
Startelva: Mimmi Carlsbogård, Lisa Malmeling, Malin Skoglund, Evelina Persson, Tuva Hahne, Alice Hell Johansson, Anna Holmkvist, Saga Fredgren, Vendela Stenberg, Emma Karnström, Thea Lehtinen.
Ersättare: Hilma Lundqvist, Ida Holmqvist, Elina Jönsson, Nadira Muminovic.