top of page

F-18 kvar i serieledning

10 sep. 2021

U18 ångar på i serien, trots att spelet inte stämde helt 100 idag när starka Alingsås KIK var på besök i Uddevalla så blev det ändå 3 poäng till Rössö då tjejerna vet hur man placerar bollen i motståndarmålet och idag blev det hela sju gånger.

Rössö startar bäst o trycker på från start men sen kommer det av sig lite men ändå kommer 1-0 i 10:e minuten genom Nadira på egen hand.

Lite böljande spel är det sen, känns som vi ändå för matchen men passningsspelet är inte riktigt lika bra idag, stundtals suveränt men i vissa perioder dippar vi en hel del. Vi har några riktigt heta chanser men det dröjer till minut 35 innan utdelning kommer, Elina blir frispelad av Tuva Hahne och sätter 2-0 och bara minuten senare kör Saga F slalom genom motståndarbacklinjen och fri klipper in 3-0.

Reducering till 1-3 blir det innan halvtid och Alingsås får lite häng igen inför andra halvlek.

Andra halvlek är det stenhårt, mycket kamp med hårda dueller, det ges och tas från båda håll och det står och väger lite, nästa mål skulle så klart vara viktigt och det blir Rössö som får det genom Nadira fint framspelad av Elina och 4-1 till Rössö i den 59:e minuten.

Ser lite bättre ut efter det och 5-1 kommer en stund senare när Saga sätter Nadira i friläge och då är det mål. Ebba gör 6-1 i den 75:e minuten på egen hand och även 7-1 i 88:e minuten snyggt framspelad av Olivia.

Hela 7-1 blir det alltså trots ganska jämnt under långa stunder men vi skapar mycket chanser och då är sju mål helt i sin ordning då vi missar en del också. Så klart är det bra gjort av tjejerna, vi fick mycket kamp idag och det var ingen som steg undan i duellerna och det tar vi med oss och ibland helt strålande anfall samt att backlinjen jobbade hårt och hade att göra under hela matchen så nyttig match på alla sätt i vis.