top of page

Örebro SK FK - IK Rössö

15 apr. 2022

Värdefull poäng för IK Rössö mot Örebro SK FK borta. Ett rättvist resultat sett till matchen.

På påskaftonen var det dags för andra omgången i serien och Rössö for till Örebro för match mot Örebro SK FK. Två lag som i premiären vunnit sina respektive matcher med uddamål. Utanför Behrn arena låg snövallar men inne på arenan var det sommarvärme med 15 grader.
IK Rössö inleder matchen med att sätta hög press och det mesta av spelet förläggs på Örebros planhalva. Stella Ullberg hade flera fina uppspel på vänsterkanten men bollen rullar iväg. Mimmi Carlsbogård får känna på bollen först i minut 13. Successivt lyfter Örebro upp spelet och i minut 25 levererar Sara Sandberg ett skott på mål. Efter halvtimmans spel snappar Saga Fredgren upp en boll vid mittlinjen men stoppas av Agnes Andersson som bokstavligen omfamnar Saga. Det gula kortet hänger i luften men domare Carlos Kaly gör en annan bedömning. Sara Sandberg skapar ett par chanser, ett skott går över mål (35) och minuten senare räddar Malin Skoglund målchansen till hörna. Örebro har en inövad variant på hörnan som dock blir resultatlös (37). Emma Karnström stoppas via ny omfamning av Hanna Göthberg men inget kort delas ut vid detta tillfälle heller. Vanessa Hansson ordnar fram Rössös första hörna (41), Emma Karnström har ett skott utanför mål och Rössö har ytterligare en hörna (45) innan lagen går till halvtidsvila och 0–0.
Örebro inleder andra halvlek med ett skott utanför mål av Cornelia Karlsson (47). Saga Fredgren och Alice Hell Johansson ser till att Rössö får sin tredje hörna (51) och fjärde hörna (54). Rössö gör sitt första byte när Vanessa Hansson ersätts av Anna Holmqvist (55). Rössö har nu ett spelövertag och Örebro spelar bollen mycket i sidled. Rössö får en frispark då Alice Hell Johansson får en knuff i ryggen efter att AD ingripit (58). Rössö får sin femte hörna (60) innan Örebro gör ett dubbelbyte (63). Rössö skapar en dubbelchans innan Örebro har ett ribbskott (68) som går till hörna. Örebros andra hörna är också en inövad variant. Saga Fredgren är på alerten och tråcklar sig fram och får fram ett skott på mål (70). Saga Fredgrens skott i minut 76 går via målvakten i stolpen och vidare till hörna Rössös sjätte (76). Denna gång får Anna Holmqvist bollen och hennes skott får målvakten tippa till ny hörna (78). Rössö gör sitt andra byte när Alice Hell Johansson ersätts av Julia Stenman (80). Båda lagen får var sin hörna innan Örebro gör ytterligare ett byte (91). Julia Stenman har ett skott på mål innan domaren blåser för full tid och publiken på 97 personer kan lämna arenan. Bohusläningen sänder matchen. Det utses inga bästa spelare i respektive lag vid denna match.
Startelva: Mimmi Carlsbogård, Rebecka Christensson, Lisa Malmeling, Malin Skoglund, Stella Ullberg, Alice Hell Johansson, Vendela Stenberg, Evelina Persson, Saga Fredgren, Emma Karnström, Vanessa Hansson.
Ersättare: Sara Johansson, Anna Holmqvist, Julia Stenman, Ida Holmqvist, Lisa Halldin.
En eloge till Freja Johansson, och Linnea Kogsta som stöttar sina kamrater från sidan av plan.